.Kezdetekben egy belül átalakított családi házban működött az óvoda. Az utcafrontról ilyennek lehetett látni az 1960/70-es években.
1979 - az első bővítés során 4 új csoportszoba kapott helyet az emeletes B épületben. Ez a kép az átadást követően készült az akkori, frissen füvesített "nagy udvar" felől. A bal oldali korlát mögött két láncos hinta kapott helyet (nem látható), a népszerű cica mászókán kívül egy szintén nagy sikernek örvendő hullám mászókát és csúszdát is birtokba vehettek a gyerekek.
Az 1990-es években a kapun belépve ilyennek láthattuk az épületet.

Lent a Mókus és felette a Gomba csoport terasza. A kép jobb szélén egy pici fűzfa is látható, ami később nagyon hangulatossá tette az udvarrészt. 


Szintén a Mókus csoport terasza a 2000-es évek elején.

Ekkor már modern műanyag fal és nyílászárók voltak a terasz felől, és a korlátot is átfestették. Szépen nőttek a gesztenyefák, és óriási lett a hűs árnyékot adó fűzfa.
2005 - Ismét egy "nagy udvar" felől készített kép, a főbejáratról.

Akkoriban szép nagy fák adtak árnyékot és friss levegőt az udvaron játszó gyermekeknek. A játékok fából készültek, az akkori elvárásoknak megfelelően.  A jobb oldalon lévő kőris fából készült az aulában (a trambulin alatt) található nagy sárkány.
2010 körül a régi épületet leszigetelték, és újraszínezték.

Rengeteg zöld (fák, virágok, cserjék, rengeteg fű) vette körül az épületet. Az előkertben kis tó és Dombrádi István Százszorszép lányka című bronzszobra tette hangulatossá a látványt.

A fűben sokezernyi százszorszép virág nyílott tavasztól késő őszig.